14.3.14.

DIY: Maska za lice od gline

Prošlog puta sam vam pisala od glini(više OVDE) i o vrstama gline koje danas postoje. Danas vam pišem o maski koju ja koristim. Brzo i lako se pravi a delotvorna je. Maska se koristi kod uklanjanja bubuljica, mitisera, fleka. Ukoliko imate masnu, normalnu i kombinovanu kožu, glina se jednostavno mora naći u vašem kupatilu.





Potrebno je:
1. Zelena glina(više smedja nego zelena);
2. Drvena kašičica;
3. Voda;
4. Posuda;






Sipajte 2 kašičice gline u posudu. Sipajte vodu(u mom slučaju zeleni čaj) i mešajte sve dok ne dobijete masu gustine poput pavlake(homogena smesa). Nanesite na celo lice, izbegavajući predeo oko usana i očiju. Držite masku 10, 15 min, tj. dok vam se ne javi osećaj zatetanja kože i dok se ne "skameni" glina, zatim je isperite vodom. Ostavite kožu malo da "diše" i nakon pola sata nanesite hidrantnu kremu. Koža će vam nakon maske biti na pogled i dodir mnogo čistija, mekša. To je zato što se glina ponaša kao magnet koji skuplja sve nečistoće iz kože. Kremu možete da nanosite 1x nedeljno(nisam sigurna da li može više, ja tako radim). Veoma je bitno da ne koristite metalnu kašičicu ili metalnu posudu, jer metal u dodiru sa glinom oksidira. Ja koristim umesto vode zeleni čaj, zato što uklanja fleke, poboljašava tonus kože i sprečava nastanak akni. Ukoliko želite, možete dodati eterična ulja, bademovo, maslinovo ulje ali samo pripazite sa doziranjem. Ne očekujte čuda posle jednog korišćenja, budite strpljive i videćete i same rezultate ubrzo. 

Ukoliko želite lajkujte moju fb stranicu

Da li volite da sami napravite maske ili više volite one kupovne?

7 коментара:

  1. Svakako sam pristalica prirodne kozmetike. Drugarica mi je iz Grcke (sa neke plaze) donela grumene gline. Savrsena je <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Polako ali sigurno i ja otkrivam blagodeti prirodne kozmetike :)

      Избриши
  2. nisam probala da sama pravim...uvek kupujem,ali zasto da ne...probacu ovu

    ОдговориИзбриши
  3. Posle tvog posta o glini,danas idem u nabavku!! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nećeš se pokajati, samo pazi da u pripremi ne koristiš ništa metalno :)

      Избриши
    2. Da to sam shvatila,bas pobno citam ovakve postove!! :) Hvala ti!

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...