27.8.14.

La Roche Posay Toleriane Ultra

Verujem da ste do sada primetili da je francuska kozmetička kuća La Roche Posay veoma prisutna u mojoj nezi lica. Prvi put sam se susrela sa ovim brendom pre par godina i od tada samo obnavljam svoje zalihe. Čak štaviše otkrivam neke nove proizvode, kojim se vremenom, oduševim i drugima preporučujem. Prvi proizvod koji sam kupila bio je Effaclar duo, sećam se da sam baš komentarisala koliko je skupa krema i molila sam Boga da mi pomogne. I naravno dosta mi je pomogla kod bubuljica. Zatim sam kupila Effaclar gel, termalnu vodu, puder, hidratantnu kremu. Jedino sam se razočarala puderom, nije mi odgovarala nijansa. Pošto sam odradila tretman lica, kozmetičarke su me upozorile da će mi se lice ljuštiti i da nikako ne čačkam lice( što je naravno meni bilo najteže od svega), i dale su mi malo pakovanje tolarine ultra kreme. Ukoliko vas zanima kako se krema pokazala kod mene čitajte dalje.


Šta kaže La Roche Posay?
"Reč je o pravom podvigu u formulaciji: krajnje minimalistička, beskompromisna i vrlo sigurna formula. Formula koja se svodi na bitno, koja sadrži minimalno sastojaka i koja je oslobođena od svih materija koje mogu da nadraže kožu ili izazovu alergijsku reakciju. Izrazito minimalistička formula s intenzivnom snagom umirujućeg delovanja, zahvaljujući Neurosensinu, aktivnom sastojku koji deluje na mehanizme nadraživanja kože. Umirujuće delovanje pojačano je zahvaljujući novom spoju s umirujućom termalnom vodom La Roche-Posay koja deluje protiv iritacija. Nekomedogeno. Izrazito visoka tolerancija. Testirano na koži sklonoj alergijama. 0% konzervansa / parabena / mirisa / alkohola / boja / lanolina. "

Šta kažem ja? 

Krema dolazi u jakoj čvrstoj ambalaži. Providna plastika koja vam omogućava da vidite koliko vam je ostalo kreme. Blago guste je strukture, prijatnog mirisa i bele boje. Ono što kremu čini drugačijom od ostalih je i način doziranja. Pumpica na vrhu omogućava lakše doziranje a i količina koja izađe nakon jednog stiska je dovoljna da prekrije celo lice i vrat. Kako ne biste razmišljali o tome da li će krema iscureti, La Roche se potrudio da ne brinete o tome i okretanjem na stranu se pumpica "zaključava". 

Krema je prilagođena prvenstveno netolerantnoj i osetljivoj koži, i vi se verovatno pitate kako se pokazala na mojoj mešovitoj(doduše više masnoj) koži. Odlično se pokazala, poprilično sam bila iznenađena njenim delovanjem. Brzo se upija i ne ostavlja mastan trag. Lice mi je nakon tretmana bilo crveno i perutalo se. Izgledala sam strašno, nisam želela da sa takvim licem izađem napolje, što je naravno bilo nemoguće, jer su mi rekle da će perutanje kože trajati od 5-7 dana i da što više mažem Tolarine Ultra kremu. Da li je to zbog kreme, ili jednostavno je moje lice takvo, perutanje se završilo nakon 3 dana. Kako se završio taj proces, ja sam kremu ostavila sa strane u nadi da mi neće zatrebati. Ali prevarila sam se. Kako sam kupila Weleda kremu za lice, nisam ni slutila da će moje lice u dodiru sa prirodnom kozmetikom, krenuti da se peruta. Mislila sam da krema ne valja, ali sam posle čula da je to normalna rekcija kože na prirodnu kozmetiku. Brzo mi se povuklo crvenilo. Lice je nakon kreme "nahranjeno". Pošto je vreme ambrozije, ukoliko ste alergični toplo vam preporučujem ovu kremu. 
Našla sam joj još jednu primenu, nakon čupanja obrva i brčića ublažava crvenilo. Takođe je koristim za negu okoloočnog dela. 
Sastojci:

AQUA / WATER
ISOCETYL STEARATE
SQUALANE
BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER
DIMETHICONE
GLYCERIN
ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE
PENTYLENE GLYCOL
PEG-100 STEARATE
GLYCERYL STEARATE
CETYL ALCOHOL
DIMETHICONOL
SODIUM HYDROXIDE
ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER
ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER

Pakovanje: 40 ml;
Cena: oko 2500 din;
Mesto kupovine: Apoteka;

Ukoliko vam se svideo blog i želite da budete u toku sa daljim dešavanjima,
lajkujte moju facebook stranicu
https://www.facebook.com/lolinsvetblog 


17 коментара:

  1. Ovo super deluje i baš bi mi "legla jedna" sa obzirom da sam hronično alergična na sve i svašta :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična recenzija, mada mi proizvod ovog tipa ne treba. Volim da čitam o LRP, trenutno samo njihove proizvode koristim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zajednička nam je ljubav prema LRP proizvodima, jesu skupi ali kvalitet je na mestu :)

      Избриши
  3. Анониман27/8/14

    Meni je za masnu kozu previse ova krema ali sam cula da je fluid mnogo bolji za nas i jedva cekam da ga probam.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala fluid, ali sam takođe čula da je mnogo bolji od kreme. Verovatno ću čim potrošim ovu kremu kupiti fluid i javljam utiske. :)

      Избриши
  4. Анониман27/8/14

    Meni je ova krema izazvala crvenilo,peckanje i iritaciju,toliko o svim blagim svojstvima,a kad vidis sastav tek ti je onda sve jasno zasto i odakle takve reakcije,sto bi rekli nema veze sa osetljivoscu koze i netolerancijom.Tako i njihova krema hydraine legere mi ne odgovara,steta jer sastav joj je ok,al je zato puno parfemisana i generalno mislim da mi njihovi proizvodi ne prijaju daleko su od farmaceutskih,Vichy i LRP su iste kuce,samo je LRP jeftinija verzija Vichya,a posto mi ni Vichy ne prija odlucila sam da LRP vise neisprobavam :) Predpostavljam da si radila tretman sa aha kiselinama od njih se lice peruta,osetljivo,crevnilo itd.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidim da si malo stručnija osoba. Da, radila sam tretman aha kiselinama. Meni baš odgovaraju LRP proizvodi,nisam imala nekih većih problema do sada. Nijedan Vichy proizvod se nije našao u mojim rukama, a pravo da ti kažem i ne privlače me njihovi proizvodi. :D

      Избриши
    2. Анониман31/8/14

      Meni je Vichy mnogo gori od LRP-a, inace imam netolerantnu kozu i Vichy je katastrofa za nju dok LRP ima dobre proizvode koji nisu ni blizu parfemisani kao vichy. Ovaj proizvod ni meni ne odgovara jer je predvidjen za suvu kozu a moja je mesovita ali fizioloski gel,cicaplast balzam i jos par proizvoda su mi super. :)

      Избриши
    3. I moja je mešovita, ali za divno čudo ova krema mi baš odgovara. :)

      Избриши
  5. Kremu nisam koristila ali interesantan post...ako te zanima mozes pogledati moje iskustvo
    http://fashinmagicbyjelanas.blogspot.com/2014/06/love-eucerin-i-would-recommend.html
    :)

    ОдговориИзбриши
  6. Kremu nisam probala, mada bih mogla jer mi stvarno treba. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ukoliko možeš uzmi tester, za svaki slučaj da ne rizikuješ :)

      Избриши
  7. Tanja8/6/15

    Drago mi je sto se krema odlicno pokazala kod tebe,misljenja sam da je odlican brend.

    ОдговориИзбриши
  8. Mene je ova krema spasila,imam mesovitu dehidriranu kozu,alergicnu na svasta...Koristila sam testere i ultra i fluid.Kupila sam ipak fluid...Tako mi se oporavils koza i nekako izgleda jedrije...

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...