1.8.14.

Zašto čitam beauty blogove

                               NAGRADE KOJE MOŽETE OSVOJITI

Ovo pitanje mi postavljaju roditelji i drugarice svakog dana. "Zar nemaš nešto pametnije da radiš nego da gledaš šta je neko kupio, kako se proveo na nekom putovanju, šta misli o tom i tom proizvodu?", odzvanjaju mi te rečenice.

Sada kada malo bolje razmislim, shvatam da ima više razloga zašto čitam beauty blogove.
Obožavam kozmetiku i sve što se nje tiče. Možda ne volim puno da se šminkam, ali to me ne sprečava da uživam u kozmetici.
Volim da pročitam šta je to izašlo novo od proizvoda, koji proizvod je vredan pažnje, kako se provela blogerka na nekom putovanju.
Blogovi su jeftinji, bolji i iskreniji od časopisa i novina.Volim da čitam o DIY.
Zanimaju me prozivodi koji se ne mogu kupiti u Srbiji, pa vrlo rado pročitam postove blogokoleginica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine. I naravno nadam se da će se kasnije naći i u mojim rukama i da ću i ja pisati o njima.
Veoma cenim iskrenost blogerki kada pišu recenzije. To mi je dosta pomoglo oko kupovine. Kada planiram da kupim određeni proizvod, moram bar 4-5 pozitivnih recenzija da pročitam kako bih se odlučila za kupovinu. Ili mi je ponekad dovoljna samo jedna recenzija blogerke koja ima isti ili sličan tip kože, ili svi proizvodi koje je ona preporučivala meni su upotpunosti odgovarali.
Verujte mi uštedela sam dosta novca čitajući recenzije. Kupovala sam proizvode i relativno svi su se pokazali kao pun pogodak.  Takodje jedina, bar po mom mišljenju, mana je to što prvi put pročitate nešto više o proizvodu za koji niste znali da postoji, ili jednostavno niste obraćali pažnju, imate jaku želju da ga kupite jer mislite da vam je baš potreban i da baš vi morate da ga imate. I razmišljate kako pre niste kupili taj proizod, a na policama se gomilaju i skupljaju prašinu slični proizvodi onom o kojem ste malopre pročitali. Tako ja skupljam mazalice za usta, iako ih imam pa preko 10 kom i ne stignem da ih sve potrošim, ja jednostavno moram da kupim novo labelo koje se našlo na našem tržištu ili još gore dosadjujem ljudima u inostranstvu da mi samo to donose.

Zašto vi čitate blogove, šta vam se najviše (ne) svidja?

Možemo da se družimo i na fb
https://www.facebook.com/lolinsvetblog 

30 коментара:

  1. Citiracu te: "Blogovi su jeftinji, bolji i iskreniji od časopisa i novina" :D Beauty blogovi su me prosvetlili u tom smislu :) Lakse je kupiti jedan preporucen proizvod s vise strana, nego tragati u moru istih/slicnih ko guska u magli! S druge strane mana je opsesivno-kompulsivna kupovina "bar neke sitnice" kada udjem u drogeriju, Lilly ili DM :D Sve u svemu divo se osecam citajuci, jer kao posledicu imam koriscenje tih istih proizvoda (nebitno da li se radi o preparativi ili dekorativi) i vodjenje racuna i svom izgledau, mozda cak i malo vise nego ranije ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tačno tako, i ja sam posvetila mnogo više pažnje što se tiče nege nego ranije :)

      Избриши
  2. Čitam par blogova jer volim,prosto i jednostavno.Uživam u slikama,recenzijama,gomili kozmetike u jednoj "korpi" o kojoj ja sanjam iako ne trošim mnogo.Jednostavno način života mi je nametnuo blogove umesto novina i to me raduje jer mrzim da čitam tračeve i žutu štampu.Ovo je super način da nešto naučim,pratim novosti na kozmetičkoj sceni,zabavim se,i proćaskam na neku temu ako ja to želim naravno.Posebno me raduje da vidim da još imamo pismene ,kulturne devojke koje pišu blogove,čitaju knjige...Jedina mana je što je to postao trend pa ih ima sve više,a svi su manje više kopija postojećih,al i to je ok,ima za svakog ponešto :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravu si, sve ih je više i više, mada izdvajaju se po kvalitetu. Ja najviše volim ujutru uz kafu da čitam :)

      Избриши
  3. Potpisujem sve sto si napisala :)

    Ja sam problem sa skupljanjem prasine resila tako sto sam pocela da skupljam kutije za "empties" i mogu ti reci da me to tera da neke proizvode zaista i potrosim. Probaj :)

    Kada su mackalice za usta u pitanju - sve znam! Bas sam juce lecila zivce ciscenjem stola za sminku i sve osim jednog balzama sam stavila u fioku. Ne idu napolje dok njega ne potrosim... valjda cu tako smanjiti broj :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odlična ideja. Pokušaću i ja tako, nemam više mesta. Ja ih samo gomilimam, neću stići ni da ih probam isteći će im rok trajanja :D

      Избриши
  4. Na blogovima najčešće nema lažnog reklamiranja nekog brenda, makar ima i iznimaka, kao i kod svega. Najviše ih čitam iz razloga jer me to zabavlja, a i dobro sam kasnije informirana o proizvodu koji eventualno želim kupiti. Mi svi u biti previše trošimo na sve silne preparate, šminku itd., ali kaj ćeš kad je i u tome djelić zadovoljstva :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da si upravu, ima naravno pojedinaca što se tiče reklamiranja ali to se da primetiti odmah. Ukoliko želim da kupim neki proizvod, obavezno je čitanje svih mogućih recenzija na blogovima, zatim sledi kupovina :)

      Избриши
  5. Da budem iskrena ja sam počela da čitam blogove kako bih odmorila mozak od bebe i plača i neprospavanih ne noći nego svaka noć od kako se rodila pa do nekih 11 meseci.I tako prvo čitala,odmarala mozak u divnim šarenim slikama,a onda započela svoj.Toliko mi se svidelo :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je što te blogovi opuštaju, i ja se isto tako osećam i tako sam i ja počela da vodim svoj :)

      Избриши
  6. Ja sam prvo gledala na yt klipove devojaka iz inostranstva,a onda sasvim slucajno otkrila da ima devojaka i kod nas koje to rade. Jedan po jedan,one predloze jos neki post od blogogkoleginice...i nakupi se ;) Inace volim da citam jer nemam uvek dovoljno vremena da obilazim parfimerije i drogerije ;)

    ОдговориИзбриши
  7. Potpisujem sve gore napisano, čitanje blogova je uživanje, razonoda, mnogo toga naučiš, a uštediš i dosta novca. Kroz nekoliko recenzija istog proizvoda mogu da zaključim da li mi isti odgovara ili ne. Ti skupljaš labela, a ja lakove za nokte :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svaka blogerka ima neku svoju kolekciju. Samo ja preterujem u svom skupljanju :D

      Избриши
  8. Imamo slične razloge za čitanje, meni je Bloglovin aplikacija nešto ko jutarnje novine, doza razonode uz koju uvijek saznam ponešto novo. I ja sam počela sa stranim blogovima i yt kanalima i ksda sam saznala da i kod nas postoji isto tako kvalitetna blogerska zajednica, odlučila sam se i sama pridružiti. Takođe mi se sviđa to što su svi blogovi Balkana nekako isprepleteni i što nam granice nisu prepreka da razmjenjujemo iskustva o za neke trivijalnim stvarima, kao što je šminka.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bravo! Ja sam zaboravila da to napišem da ne postoji prepreka u razmenjivanju iskustava. :)
      Drago mi je da si to napomenula.

      Избриши
  9. Beauty blogove volim da pratim kako zbog recenzija tako i zbog saveta i nekih iskustvenih trikova koji se provuku kroz većinu tekstova :). Novine i beauty magazini su mi odavno, po tom pitanju, postali prilično beskorisni. Lep post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni isto, ne znam zadnji put kada sam kupila neki magazin, a i uglavnom su prepuni neproverenih saveta i lažnih reklama. :)

      Избриши
  10. Pratim beauty blogove da bih saznala više o nekim proizvodima, kozmetici, pročitala sam razna iskustva devojaka koja su mi pomogla da pronađem neke proizvode koji meni odgovaraju. Posebno se obradujem kad vidim da neko ima isti tip kože/kose kao ja, tada mi je dovoljna samo recenzija jedne osobe da odlučim da li je nešto za mene. :) Takođe, mnogo volim DIY postove i divim se kreativnosti ljudi. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja, obožavam DIY postove, još više volim da pravim i sbućkam nešto. Mene su beauty blogerke naučile par stvari koje će me služiti kroz život i koje nameravam da prenesem na svoju decu :)

      Избриши
  11. Tanja8/6/15

    Dopalo mi se,da te ne citiram,mozda se ne sminkas puno,a uzivas u kozmetici.Ranije,dok nisam citala blogove,kupovala sam sve i svasta.A sad mi znace pozitivne recenzije prilikom kupovine. Takodje volim da vidim slike,naucim nesto,procitam savet...:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ustedimo dosta para, prodje nam brze vreme uz jutarnju kaficu :)

      Избриши
  12. Čitam zato što volim da vidim i drugačije mišljenje, da uvidim gde grešim u odabiru ili korišćenju. Takodje i zato što mi skrenu pažnju na proizvode na koje možda ne bih inače obratila pažnju. Nedavno sam kupila ruž za koji sam pročitala jako lepe kritike sa jednog bloga i trenutno čekam nekoliko proizvoda da stigne za koje sam isto tako pročitala odlučne utiske sa jednog bloga. Sve u svemu prija mi da pročitam druga mišljenja i saznam uvek nešto novo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još bolje ako vam svi proizvodi koji su preporučeno na blogu i odgovaraju. :)

      Избриши
  13. Zato što sam baš zbog tih blogova postala opsednuta kozmetikom. Neke proizvode sam na taj način prvi put otkrila, i skoro da ne kupujem ništa novo dok ne pročitam recenzije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja isto. Kao da sam ja pisala komentar. Drago mi je što nam se podudaraju mišljenja :)

      Избриши
  14. Blogovi jesu jeftiniji od casopisa to stoji,ali ja sem sto volim kozmetiku i volim da saznam sta je novo na tom planu,citam blogove i zato da vidim reakcije drugih citalaca,njihov stav i eventualno iz tudjih misljenja saznam nesto.

    ОдговориИзбриши
  15. Uživam da u pauzama odmorim oči i dušu od svakodnevice i pročitam neki postić o novitetima, recenziju, DIY projekat, putovanje... Posebno me oduševljavaju devojke koje se zaista trude da im blog bude raznovrstan i šarenolik, imaju smisla za pisanje i fotografiju što se odmah vidi. Naučila sam mnoge stvari, kupila proizvode po preporuci i obišla mesta na kojima verovatno moja noga neće kročiti nikada.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uz jutarnju kaficu ili u prevozu čitam i totalno se "isključim" na par minuta. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...