10.11.14.

Manna paket Besprekorna koža

Konačno će post koji sam jedva čekala da podelim sa vama ugledati svetlost dana. Posle mesec dana detaljnog testiranja(detaljno kažem zato što sam svakog dana pratila reakcije na svojoj koži) shvatila sam zašto se većina okreće ka prirodnoj kozmetici. Pripremite se za malo duži post.

Manna predstavlja porodičnu manfakturu koja je nastala 2010. godine pod rukovodstvom Andree Varga-Dabaroš. Ono što je prouzrokvalo njen nastanak je alergija njenog sina na omekšivače za veš. I tokom 4 godine, Manna kozmetika se našla u mnogim domovima u Mađarskoj i Srbiji.


Manna proizvode otkrila sam putem blogova pre godinu dana. Gledala sam šta imaju u ponudi, čitala razna iskustva ali opet to nije bilo dovoljno da se ja odlučim za kupovinu. Zašto? Prvenstveno zbog cena, da se razumemo ne može svako sebi da priušti sapun od 600 din, a da pritom ne postoji ona doza sumnje da li će mu odgovarati ili ne. Drugo što ja kao i svako žensko moram to da opipam, pomirišem, vidim i testiram pre nego što kupim. A to je nemoguće zato što nemaju svoju radnju, već samo putem interneta može da se naruči. I zbog toga što postoji more Manna proizvoda i ne znam koji odgovaraju mom tipu kože. Ali i za to ima rešenja. Na Manna sajtu imate da test pomoću kojeg određujete svoj tip kože i oni vam na osnovu rezultata preporučuju određene odgovarajuće proizvode. Moj rezultat je bio masna, problematična koža i preporučili su mi paket Besprekorna koža. Takođe na facebook-u možete im poslati probleme koje imate na koži(ja sam napisala svoj tip kože i da želim da izbelim fleke od bubuljica i da ujednačim ten) i ubrzo sam dobila svoj odgovor. Opet se paket Besprekorna koža našao na listi i Organski shea puter iz Gane sa mirisom pomorandže i ylang-ylanga (jako smešno zvučim kad izgovaram ovo ylang-ylanga). Naručila sam još i Premijum puter od manga. Pošto sam naručila paket, poštarina mi je bila besplatna. Otvaram paket, blag "biljni" miris se širi u mojoj sobi. Pored 2 putera i 3 sapuna koje sam naručila, dobila sam još jedan sapunčić, jedno divno pismo(jako lepo sa njihove strane, odnos prema mušterijama je odličan)upustvo za upotrebu i katalog proizvoda. Mislim da je mesec dana i više nego dovoljno da se stvori utisak i podeli iskustvo u vezi proizvoda.

Coco sapun sa uljem čajnog drveta je sapun bež boje dobijen uz pomoć kokosovog ulja, shea putera i obogaćen je uljem čajnog drveta. Ima baš lep blag miris, čak štaviše najbolje miriše od svih Manna sapuna koje trenutno imam. Ali se razlikuje od ostalih i po veličini, najmanji je(45 gr). Nemojte da vas obesharbi njegova veličina, meni je omiljen, tj. najviše odgovara mom licu. Verovatno zbog toga što ima tu moć da duboko prodire u dublje slojeve kože i omogući regeneraciju kože. Pri upotrebi stvara dosta kremaste pene. Čim potrošim trenutni sigurno ću kupiti u većem pakovanju.
Sastojci: Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Shea Butterate, Melaleuca Alternifolia Oil, Lionene; 


Ebanovina sapun za čišćenje lica je sapun crne boje izrađen od maslinovog, susamovog i kokosovog ulja, shea putera i obogaćen je medicinskim ugljem u prahu(zbog toga ima tu specifičnu boju). Kao što i same znate, uglje privlači toksine i sapun mi je mnogo pomogao u borbi protiv bubuljica i mitisera. Sapun dolazi u pakovanju od 90 gr. Stvara blagu penu.
Sastojci: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Sesamate, Sodium Shea Butterate, Sodium Castorate, Aqua, Activated Charcoal;

COCO soni sapun je sapun izrazito bele boje, izuzetno čvrste zapremine napravljen od kokosovog ulja, shea putera i morske soli. Zbog toga što sadrži veliku količinu morske soli(čak 80%), preporučuje se da se koristi najviše 2x nedeljno na licu. Srednje je veličine(70gr).
Sastojci: Sodium Cocoate, Sodium Chloride, Aqua, Sodium Shea Butterate;

Organski shea puter sa mirisom pomorandže i ylang-ylanga ima višestruku namenu, a napravljen je od nerafinisanog shea putera. Može se koristiti: za hidriranje kože, za brijanje, za saniranje alergijskih reakcija, protiv upale desni, za čišćenje kože.... Ima još namena, ali mislim da su ove dovoljne da se odlučite za kupovinu. Razlog zbog kojeg sam ja kupila baš ovaj puter je taj što izbeljuje fleke na licu od bubuljica(da se ne lažemo svako od nas ima neku fleku koja je izluđuje). Shea puter se nalazi u metalnoj ambalaži( 100ml). Postoji i manje pakovanje( 15ml ). Ukoliko ste alergični na lateks, postoji verovatnoća da će izazvati alergiju.
Sastojci:Butyrospermum Parkii Buter, Cananga Odorata Oil, Citrus Sinensis Oil, Limonene, Benzyl benzoate, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Linalool;

Uz paket sam dobila i poklon, sapun ekstra devičansko maslinovo ulje(45gr). Mali znak pažnje, jako lepo sa njihove strane. 

Kojim redosledom sam ja koristila sapune?
Ujutru sam koristila COCO  sapun sa uljem čajnog drveta, tako što bih započela čišćenje lica toplom vodom, oprala sapun i završila čišćenje hladnom vodom. Nako toga sačekala bih par minuta i sledi mazanje Shea puter. Uveče je bio isti princip, samo što sam koristila Ebanovina sapun. Jednom nedeljno sam vršila pilin kože COCO soni sapunom, nakon dve nedelje sam 2x nedeljno vršila piling. Zato što sapun izuzetno prija mojoj koži, nekako je preporođena posle tog sapuna. U početku sam imala poteškoća, jer sapun nije hteo da peni. Samo je trebalo da malo više trljam sapun u rukama i rešen problem. Prve dve nedelje lice mi je bilo užas( to je blaga reč u odnosu na to kako je stvarno bilo. Da budem iskrena to sam i očekivala, jer sam čitala da oko 2-3 nedelje traje proces detoksikacije. Usledila je pojava potkožnih bubuljica(tačno 5 brojala sam), i to jedna, ogromna, baš ispod oka. Ali posle 2 nedelje lice mi je bilo(još uvek je) u takvom stanju da nisam mogla ni da sanjam. Ten ujednačen, manje mitisera, bubuljica nema(dobro izađe poneka ali se brzo povuče). Koža jako meka na dodir, glatka, hidrirana. Kvalitet kože bolji nego ikad, vidljiv i primećen od strane drugih u mom okruženju. Čak i kada su "oni dani" i kad hormoni povilene jedna bubuljica mi izađe.
Mom licu su najviše prijali COCO sapuni, pogotovo Soni, verovatno zbog soli(ja sam jedna od onih osoba kojoj se lici preporodi na moru).
Sad se vi verovatno pitate ko meni može da garantuje da će mi Manna proizvodi odgovarati, da li da rizikujem zbog novca itd. Pa i za to ima rešenje, Manna nudi garanciju(povrat novca)ukoliko vam ne budu odgovarali proizvodi. 
Uskoro ću vam pisati iskustva o Shea puteru, Premijum puteru od manga, i sapunu sa maslinovim uljem.
Planiram da u svoju negu lica uvrstim i ulje, čitala sam da dosta blogerki primenjuje takvu vrstu nege. 
A da nisam vam rekla razlog zašto koristim prirodnu kozmetiku, glavni krivac je divna devojka Teodora sa bloga HealthAlt koja mi je približila i otkrila beneficije koje pruža priroda.
Trk na njen blog, oduševiće vas prelepe fotografije i počni postovi. 

Sada bih želela da čujem vaše mišljenje o prirodnoj kozmetici. Ukoliko je koristite koji su to proizvodni prirodne kozmetike koji su vas oduševili? Beležim preporuke :)

Ukolik vam se svideo post i želite da budete u toku sa daljim dešavanjima lajkujte moju facebook stranicu Lolin svet.

20 коментара:

  1. Mene su prvo oduševile ove slike,zaista idu uz preslatka pakovanja,post je super kao i uvek.U pravu si da se sve više ljudi okreće prirodnoj kozmetici i mislim da njeno vreme tek dolazi.Ja sam tek ove godine počela da se susrećem sa nekim takvim proizvodima,pa i sa Manna kozmetikom i sad samo želim da probam još više i ako je moguće sve dosadašnje proizvode zamenim prirodnim.Mene je puter od manga oduševio kao i sapun od ekstra devičanskog maslinovog ulja a nakon ovog posta želim da probam Coco sapun :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tijana, ja iskreno nisam nesto zadovoljna slikama, nekako su mi mutne. Coco mi je preporodio lice, a i najsporije se trosi :)

      Избриши
  2. Анониман10/11/14

    Svaka čast na hrabrosti Lola! To mi je najjači utisak po pitanju ovog posta. Pretpostavljam da ti je samo kliknulo da moraš da rizikuješ i probaš da vidiš da li će se stanje popraviti. Lično, puškom me niko ne može naterati da sapunom dotaknem lice, ali za kupanje volim prirodne sapune. Manna je na mene ostavila malo drugačiji utisak, ali to je sada nevažno. Interesantan mi je podatak da ši puter ublažava hiperpigmentacije, to je nešto što je deo Manna preporuke pretpostavljam, ali bih uzela to sa rezervom, jer dosta podataka govori u prilog tome da je to donekle delotvorno kod negroidne rase, a da je kontraindikovano za evropeidne kože (ima slučajeva koji su prijavili čak tamnjenje kože nakon aplikovanja ši butera). Takođe je na lošem glasu jer se pokazao kao prilično komedogen. Mislim da je najbitnije obratiti pažnju na kvalitet butera jer se najčešće izbeljuje i dodaju mu se sintetički mirisi pošto sam po sebi ima oštar, mnogim ljudima neprivlačan miris, a izbeljivanjem se gubi vitamin e i slično. Međutim, zainteresovao me je mango puter, smučilo mi se koliko ga hvale :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! Upravo je tako bilo. Koliko sam samo novih i zanimljiv informacija upravo saznala od tebe? Nisam znala da je komedogen :O Ali meni je apsolutno odgovarao, izbelio mi je fleke od bubuljica i nekako mi je lice od njega sveze, ne znam kako da objasnim :D Mango puter jos uvek nisam probala :D

      Избриши
  3. Ja sam probala Balzam za usne savrsen osmeh (divan je,nema miris,ali odlicno hidrira i omeksava usne) i puter od manga( interesantan je ali ga nisam koristila toliko da imam cvrst stav o njemu)
    Ebanovina sapun mi je bio intrigantan,ali ga ipak nisam narucila jer nekako tesko se odlucujem da sapunom cistim lice. I da,slazem se pisamce i poklon sapuncic su veoma lep gest od Manne-mene je to potpuno odusevilo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je bilo tesko, ali sam se vremenom navikla. Sada sam napravila malo pauzu zbog vremena mi se koza peruta, a i da budem iskrena(da kucnem u drvo) nisu mi potrebni ti sapuni :D

      Избриши
  4. Baš mi je drago što su tekstovi i pozitivna iskustva sa prirodnom kozmetikom učestaliji na ovoj našoj blogosferi!

    Ja sam Mannina redovna mušterija, mada nisam svime što sam probala u potpunosti zadovoljna, o čemu sam pisala na blogu. Ono što je meni savršeno odgovaralo su sapun sa kamforom, puter sa geranijumom i ylang ylangom, coco soni sapun, alginit maska za lice, premijum shea puter i coco sapun sa uljem čajnog drveta. Dok su npr. mom takođe problematičnom licu kontraproduktivni bili puter od manga i ebanovina sapun!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam, tvoje recenzije su mi dosyta pomogle oko kupovine, a i mislim da si ti jedina blogerka koja je probala toliko Manna proizvoda :D Vidis isti tip koze a drugacije reakcije, meni je bas ebanovina sapun jedan od boljih sapuna koje sam probala, naravno posle COCO soni sapuna. :)

      Избриши
  5. *Nisam do sada koristila Mannine proizvode,jer su mi skupi.
    Očekivala sam da ih dobijem na poklon u nekoj nagradnoj igri,ali proizvodi su bili jako kvalitetni i ni jedna blogerka ih do sada nije ni poklanjala.
    Bila sam želela da probam balzam za usne "Blistavi osmeh",sapun "Vilinu čaroliju" i "Puter za telo od manga"ili "Božićnu čaroliju".
    Ostala sam nekako hendikepirana u komentarisanju Manninih proizvoda,najviše zbog visoke cene poštarine i evo prvi put o tome javno pišem.
    Takođe mi je Leno smetalo što ne žele da pošalju testere,a takođe i što se jeftiniji proizvodi ne mogu poručiti Post Expresom za 150 dinara,već samo za 250.
    Toliko o svemu tome.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravu si, zato sam ja rizikovala i rizik mi se isplatio. Imala sam tu srecu da probam nesto bez testiranja i da se potrefi kao pun pogodak. I ja bih takodje htela da probam balzam za usne blistavi osmeh, ali to nekom drugom prilikom :)

      Избриши
  6. Jos uvek nismo nista probali ali posle ovakvog posta.... :)
    http://lamiastoria018.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Takodje trenutno koristim ovaj paket, ali sam za sada probala samo Coco sapun, i meni se pokazao kao odličan. Drago mi je da su ti odgovarali. :) Plašila sam se da isprobam Coco sa uljem, ali pošto vidim da ti odgovara, mogla bih i njega početi da upotrebljavam. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Odlican blog! Svidja mi se jako prirodna kozmetika, a ovi proizvodi cine se fantasticni!
    Pusa iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    ОдговориИзбриши
  9. Joj kako si me obradovala ovim postom, muku mučim sa bubuljicima, a posebno me interesuje ovaj puter za izbeljivanje fleka. Jedva čekam više o njemu da čitam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na žalost puter sam izgubila, pa ne mogu da odradim potpunu recenziju. Toplo ti ga preporučujem, meni se lice preporodilo posle korišćenja putera :)

      Избриши
  10. Tanja8/6/15

    Dopada mi se sto si dobila mali znak paznje od njih,pismo.Bude osobi drago kad neko misli na nju,uz paket koji je narucio.I napisala si,to pokazuje njihov odnos prema musterijama.Puter sa mirisom pomorandze mi deluje extra,volim pomorandze :-)Hvala ti na slikama,bas su lepe.Volim prirodnu kozmetiku,koristila sam sapun od kozjeg mleka.Pozdravcic!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nekome to ništa ne znači, meni dosta znači. Nisam koristila sapun od kozjeg mleka, a i izbegavam prirodne sapune pošto su mi se Manna sauni bukvalno istopili :D

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...