19.1.15.

Upoznavanje sa blogerkama 1

Pre nekih mesec dana došla sam na ideju da ostvarim saradnju sa ostalim blogerkama, tako što bih im ja poslala par pitanja na koje bi one odgovorile. I na taj način bi nekako bolje upoznale vaše omiljene blogerke, možda imate nečeg zajedničkog. :)
Lidija i Tanja, blog Good morning, gorgeous!
1.  Šta te je navelo da pokreneš blog?
L:Višak slobodnog vremena u tom momentu kao i ljubav prema pisanju, a ono u čemu se najbolje snalazim je upravo kozmetika.
T: Ljbav prema kozmetici i nail artu i ideja da ću možda upoznati ljude koji to vole i kojima će biti interesantno ono što ja imam da podelim sa njima, pošto je moja okolina manje više bila nezainteresovana za to. 
2. Da li više pažnje posvećuješ dekorativi ili preperativi?
L:Definitivno preparativi jer je nega nešto što stavljam ispred svega iako dekorativu obožavam.
T: Preparativi sigurno, dok sa dekorativom volim da istražujem.


3. 5 stvari koje su uvek mogu naći u tvojoj torbi su?
L:Pored novčanika, telefona, maramica(vlažnih i običnih), ključeva, tu je još kozmetički neseser (labelo, karmin/sjaj koji taj dan imam na usnama, ogledalce i tabletica protiv bolova).T: Novčanik, telefon, ključevi, maramice i punjač. Kako se u ovo moderno vreme kaže: Iz kuće ponesi kućno vaspitanje i punjač. :)

4. Da imaš priliku da samo jedan proizvod dobijaš doživotno besplatno koji bi to proizvod bio?
L:Uh, teško pitanje. Nešto od dekorative sigurno, samo ne mogu da odlučim šta.
T: Definitivno Maybelline žuta maskara.

5. Kada si se prvi put susrela sa šminkom?
L:Ako ne računam maminu šminku kada sam bila mala, u osnovnoj školi su bili moji prvi počeci eksperimentisanja sa šminkom (uz obavezno čišćenje lica) ali samo na raspustu ili posle škole. Sa najboljom drugaricom, naravno!
T: Sa pet godina, na prvom maskembalu (da ga se sećam), ali tu me je mama šminkala. Prvi put sam se sama šminkala sa 13, na plesnom takmičenju. Od tad smo u ljubavi, šminka i ja.

6. Da li više voliš da sama sebe sređuješ ili se prepuštaš rukama profesionalaca?
L:Kada bi postojao profesionalac u koga bih imala poverenje to bi bila dobra opcija. Ovako ipak više sama sebi verujem.
T: Sama sebe definitivno! Prešla sam se i dozvolila da me drugi šminkaju za maturu i rekla sam sebi nikad više. Možda i dam nekome da me šminka, ali sa par proba pred premijeru. Što se frizure tiče, tu ne može niko da umeša prste.

7. U kojoj meri ti blogovi pomažu u kupovini proizvoda?
L:U velikoj, korisni su, ali se ne oslanjam samo na pročitane recenzije već dobro razmislim, uporedim više različitih mišljenja pa tek onda formiram svoje mišljenje i obavim eventualnu kupovinu. To i drugima uvek preporučim tako da urade. T: Skrenu mi pažnju na neke proizvode, ali sama odlučim da li uzimam uprkos dobrim ili lošim recenzijama.

8. Zanimljiva stvar koju nismo znali o tebi je..
L:Ne znam koliko je ovo zanimljivo ali npr. ne trošim puno vremena na spremanje kada izlazim iz kuće. Šminkanje za svaki dan traje svega par minuta. I nikada ne izlazim iz kuće bez maskare, malo korektora i rumenila.
T: Najteže pitanje. Možda da sam totalno blentava, pa bar jedanput godišnje padnem: okliznem se, pogrešno ocenim pa upadnem u kanal za odvođenje vode i takooo... :) Ništa opasno, mada ko me ne zna, uplaši se. Najbolja drugarica je već navikla. :)

9. U poslednje vreme se sve više žena okreću ka prirodnoj kozmetici, da li i ti spadaš u tu grupu? Ako spadaš koje konkretno proizvode koristiš?
L:Da, da ali sam u stalnoj fazi istraživanja i opipavanja terena. Volela bih kada bih potpuno mogla da se prepustim prirodi ali me uvek nešto vuče nazad :) Za sada imam jako pozitivna iskustva sa Weleda kozmetikom, sada ispitujem Dr. Hauschka kozmetiku, a imam još svašta nešto u planu.
T: Ne, ja sam još uvek verna hemiji.
10. Kakva si domaćica?
L: Skromno, odlična. Volim da kuvam i eksperimentišem u kuhinji ali zato mrzim da perem sudove najviše na svetu :)
T: Takva da mogu odmah da se udam, ali da mi moji ne daju, još uvek nisu spremni da se odreknu mojih đakonija. :)

11. Šta možeš da uradiš za 60 sekundi?
L: Nalakiram nokte, napravim nes, razmenim nekoliko poruka na wapp-u :)
T:Verovatno svašta, nikad nisam merila. Al hajde da kažemo da mogu da skuvam kafu.

12. Šta može da te izbaci iz takta?
L:Ljudska glupost i bezobrazluk, mada se trudim da ne reagujem na takve stvari.
T: Svašta jer sam pravi živac, ali glupost i bezobrazluk u milisekundi.

13. Šta si poslednje kupila od kozmetike?
L:Nisam sigurna, usporila sam sa kupovinom, čini mi se novu Maybelline maskaru.T. Norevu, toniranu kremu.

14. Omiljeni miris, a da nije parfem?
L:Vanila ili kokos, ne mogu da odlučim.
T: Jasmin.

15. Čokolada ili vanila?
L:Vanila.
T: Čokolada.

16. Koliko daleko si spremna da ideš da bi ostvarila svoje snove?
L:Ne znam. Nekada sama sebe iznenadim. Zavisi koliko nešto jako želim. Ali nisam tip koji gazi druge da dođe do cilja, to je sigurno.
T: U poslednje vreme, čini mi se ne dovoljno, jer mi se sve više čini da se do ostvarenja sopstvenih snova dolazi gazeći tuđe. To ne mogu, ne umem, neću.

17. Šta za tebe predstavlja idealan dan?
L:Sa mužom pužom , dan bez obaveza <3
T: Sunčan dan pored vode (reke, mora). :)

Priro Pričalica, blog PriroPričalica


  • Šta te je navelo da pokreneš blog?

Uh, navelo me puno toga :). Prvi razlog zašto sam započela blogati je moje iskustvo sa kozmetikom. Godinama sam imala zdravstvenih problema koji su se na manifestirali na koži i na kraju rezultirali netolerancijom na komercijalne preparate. Morala sam se okrenuti alternativi, a rezultati su me oduševili. Kako volim dijeliti vijesti o dobrim stvarima, pisanje bloga mi se činilo kao dobra opcija. Mislim da me uz to najviše pogurala činjenica da nisam imala prevelik izbor blogova koje bih pratila, a odgovaraju temi. Gledajući ostale blogerice koje su mi danas kolegice, vidjela sam da ljudi dijele svoja mišljenja, razgovaraju i savjetuju putem komentara, da se blogerice druže i razmjenjuju iskustva. Sve to mi je izgledalo kao jedno lijepo iskustvo i željela sam postati član te online blogerske zajednice. Uvijek volim saznati nešto novo i učiti od drugih. Trebalo mi je jako puno vremena da se ohrabrim i počnem svoje javno izlaganje mišljenja, ali se na kraju isplatilo :). 

  • Da li više pažnje posvećuješ dekorativi ili preperativi?

Definitivno sam više posvećena preparativi jer sam mišljenja da đaba ti sva preparativa ovog svijeta ako nemaš zdravu i njegovanu kožu. 

  • 5 stvari koje su uvek mogu naći u tvojoj torbi su?

Ja nisam tipično žensko nažalost, pa ću vas malo razočarati sa sadržajem :). Iskreno da mogu, hodala bi bez torbe. Stvarčice koje se nađu u toj ženskoj rupi bez dna su praktički one najnužnije: novčanik, mobitel, balzam za usne, gumice/ukosnice i vrećica (jer vječito kupujem namirnice).

  • Da imaš priliku da samo jedan proizvod dobijaš doživotno besplatno koji bi to proizvod bio?

Na ovo pitanje bi mogla odgovoriti i da me netko probudi usred noći :). Tonik/hidrolat! Please u neograničenim količinama! Znate nekoga tko poklanja? Hahahah...

  • Kada si se prvi put susrela sa šminkom?

Kako imam stariju sestru koja je daleko starija od mene, vrlo rano sam se susrela sa šminkom. Za vrijeme njenog puberteta ja sam još uvijek bila klinka pa bi kriomice uzimala njene mazalice. Ozbiljniji pothvati su počeli u mom sedmom razredu kada sam lagano počela koristiti maskare, sjajila za usne i olovke za oči. Možda je nekome to prerano, ali tkva je bila moda tada pa eto... :)

  • Da li više voliš da sama sebe sređuješ ili se prepuštaš rukama profesionalaca?

Sama! Ne volim kad me netko dira po licu jer mi se čini nehigijenski. Od kuda da znam koliko netko pere ruke, četkice itd? Jednostavno ne... Možda je jedan od razloga što mi je koža jako osjetljiva pa svaka sitnica izaziva crvenilo i nekakve reakcije. Osjećaj nije nimalo ugodan. A čudna sam, šta da kažem...

  • U kojoj meri ti blogovi pomažu u kupovini proizvoda?

Zvučat će ružno, ali blogovi mi uopće ne pomažu kod kupovine. Pratim i čitam puno blogova, ali više zato što su mi zanimljivi nego zato da vidim što ću kupiti ili ne. Kao što sam već spomenula, postoji jako malo blogova o prirodnoj kozmetici pa se ni ne mogu baš osloniti na ostale kolegice po pitanju preporuka za proizvode. 

  • Zanimljiva stvar koju nismo znali o tebi je..

Hmmm teško pitanje... Volim peći kolače, ali ih ne volim jesti XD.

  • U poslednje vreme se sve više žena okreću ka prirodnoj kozmetici, da li i ti spadaš u tu grupu? Ako spadaš koje konkretno proizvode koristiš?

O da :) To se može zaključiti i iz prethodnih pitanja. I am all natural :). Ne mogu izdvojiti konkretne proizvode jer ja koristim isključivo prirodnu kozmetiku i to i preparativu  i dekorativu, nema iznimaka. Što se tiče brandova, opet ne mogu izvojiti ni jednoga jer kao blogerica moram baratati velikom paletom proizvoda.
  • Kakva si domaćica?
Pitajte mog budućeg (udebljala sam ga 15 kg) =P... Ma sve znam, mogu se udat :). 

  • Šta možeš da uradiš za 60 sekundi?

Omg ništa hahahaha... Ja sam usporena snimka u stvarnom životu.

  • Šta može da te izbaci iz takta?

Laži, neiskrenost, netolerancija, bezosjećajnost, mržnja...

  • Šta si poslednje kupila od kozmetike?

Mislim da je to bio šampon, regenerator i maskara

  • Omiljeni miris, a da nije parfem?

Miris cvijeća, pogotovo ruže :)
  • Čokolada ili vanila?
Aaaaa, ja ne volim slatkoo =/... Ajde neka bude čokolada jer može biti i gorka :)

  • Koliko daleko si spremna da ideš da bi ostvarila svoje snove?

Da sam spremna napraviti baš sve i pogaziti koga god mogu, mislim da danas ne bi bila ovdje gdje jesam. Spremna sam ići do neke granice i bez pretjerivanja jer mislim da će se uvijek naći netko tko će zamjetiti tvoj trud i bez tvog napasnog ponašanja. U svemu umjereno i sa poštovanjem prema drugima.

  • Šta za tebe predstavlja idealan dan?

Ja + dragi + moja četveronožna dlakavica ispod dekice + maraton filmova + čaj = savršenstvo <3

Za kraj želim zahvaliti Teodori što me ovako lijepo ugostila i šaljem svim njenim čitateljima veliki pozdrav i pusu :) 

Ana, blog Anin Avon kutak 

1. Šta te je navelo da pokreneš blog?
Krenula sam par meseci pre toga da uopšte pratim kozmetičke blogove, i na taj način saznala mnogo stvari o kozmetici koje nisam znala pre toga. Uz to, primetila sam da ne postoji ni jedan blog vezan samo za Avon kozmetiku i da su ljudi željni informacija s obzirom na princip prodaje. I eto me sad, širim pisanje i van Avon proizvoda. :)
2. Da li više pažnje posvećuješ dekorativi ili preperativi?
Preparativi mislim. Dekorativa se sporije troši, a ja ne volim da gomila. Mislim da kod preparative dosa isprobavam, birkam, tragam ua adekvatnim proizvodima...

3. 5 stvari koje su uvek mogu naći u tvojoj torbi su?
Balzam, dezodorans, ogledalce, karmin/sjaj i krema za ruke.

4. Da imaš priliku da samo jedan proizvod dobijaš doživotno besplatno koji bi to proizvod bio?
The Body shop putere za telo, sve! Ako biram baš i miris, onda kokos. :)

5. Kada si se prvi put susrela sa šmikom?
Kao jako mala, osnovna škola. Mama mi je kupovala one dečije palete za šminkanje i sjajeve za usta u Panter parfimeriji. I sećam se da sam imala jedan balzam od jagode i nikad nisam više našla tako dobar balzam. A tada sam imala nekih 3 godine. :D

6. Da li više voliš da sama sebe sređuješ ili se prepuštaš rukama profesionalaca?
Inače mrzim da mi neko dira kosu, i za mene je to mučenje. Ali nikad ja neću umeti sebi da napravim takvu frizuru kakvu može frizer. Što se tiče tretmana za lice i tako nekih spa tretmana, to volim. Šminkao me je profesionalac svega 2 puta u životu. Tako da volim ja da me drugi sređuju, ali nije realno na dnevnoj bazi.

7. U kojoj meri ti blogovi pomažu u kupovini proizvoda?
Mnogo mi pomažu. Većinu stvari i kupujem na osnovnu recenzija i utisaka drugih blogerki. 

8. Zanimljiva stvar koju nismo znali o tebi je...
 Obožavam osećaj kada potrošim neki proizvod. To je zanimljivo jer toliko se radujem novom proizvodu, a s druge strane ta sreća pri trošenju je mnogo veća.

9. U poslednje vreme se sve više žena okreću ka prirodnoj kozmetici, da li i ti spadaš u tu grupu? Ako spadaš koje konkretno proizvode koristiš?
Prirodna kozmetika mi je vrlo zanimljiva i volela bih da je koristim više. Samo ne naravno sve, nego pojedine stvari. Trenutno koristim Freška gora sapun cimet, Freška gora balzam čokolada, Hedera Vita sapun za celulit, Alverde roll on citrus, Ružina vodica koju sam kupila u jednom salonu, Kantarionovo ulje, apotekarsko.. i mislim da je to to. Ali eto uglavnom su to sapuni, balzami i ulja.

10. Kakva si domaćica?
Živim sa roditeljima pa se ne može reći da sam ja domaćica. Ali da, znam da kuvam i to vrlo dobro. I volim da kuvam, stalno sam u potrazi za novim receptima. Volim taj sam čin porodičnog ručka ili večere, i radujem se osnivanju sopstvene porodice. Na letovanju sam prava domaćica i ta moja karakteristika najviše tada dođe do izražaja.

11. Šta možeš da uradiš za 60 sekundi?
Da stavim maskaru. :)

12. Šta može da te izbaci iz takta?
Prosti ljudi, laž, licemerje, kada neko ne vodi računa o higijeni, drskost, pešaci u saobraćaju (to posebno, i generalno ljudi u saobraćaju)...

13. Šta si poslednje kupila od kozmetike?
Stigao mi je Avon paket, pa paletu senki, rumenilo, 2 olovke za oči, losion za telo, piling za telo, krema za ruke, balzam za usne, puder... čini mi se da je to to. :)

14. Omiljeni miris, a da nije parfem?
Volim miris kokosa, ako se na to misli. Ovako volim inače sprejeve za telo koji mirišu na voće. :)

15. Čokolada ili vanila?
Vanila kao miris, a čokolada za jelo. :)

16. Koliko daleko si spremna da ideš da bi ostvarila svoje snove?
Spremna sam da se odričem, ako to ne uključuje odricanje ljudi koje volim i udaljenost od ljudi koje volim. To je moja granica, jer sam jako vezana za porodicu.

17. Šta za tebe predstavlja idealan dan?
Meni je idealan dan kada se dogodi nešto lepo, npr. položim ispit, i onda mi je taj ceo dan fantastičan. Ili kada je neki rođendan, slavlje. Važno je da se dogodi jedna sjajna stvar koja pokrene sreću i to me drži. Mnogo volim more, i tamo mi je svaki dan idealan. Jednostavno dovoljno je što sam tu, makar da ne radim ništa. Volim naravno i da provodim vreme sa svojim dečkom, pa što više, to je dan i bolji. :)
Ovim putem se zahvaljujem blogokoleginacama na izdvojenom vremenu i izvinjavam se na čekanju, dosta njih se odazvalo pozivu i iz tog razloga očekujte nekoliko postova ovakvog tipa. Ukoliko neka blogokoleginica želi da učestvuje, neka mi se javi u inbox stranice.
Da li ste uživale čitajući odgovore?




 

18 коментара:

  1. Divni odgovori, bas je lepo upoznati blogokoleginice ^_^

    ОдговориИзбриши
  2. Pre svega divna ideja,pitanja odlična,pravo osveženje za sve nas i zanimljive stvari koje možemo saznati o blogerkama koje pratimo i volimo :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tijana, malo bolje da približimo čitateljkama njihove omiljene blogerke :)

      Избриши
  3. Supppperrrr ideja,mnogo mi se dopada :)

    ОдговориИзбриши
  4. Одговори
    1. Mislila sam da se neće svima dopasti pitanja, ali sam pogresila. Hvala puno :)

      Избриши
  5. Odlicna ideja i divan post:) Na bloggeru sam tek par meseci, ali sam stigla da primetim neke stvari.Pre svega generalno me je odusevilo to sto su blogerke na nasim prostorima otvorene za saradnju i pomoc i naklonjene jedne drugima, medju ovim divnim online dnevnicima ocigledno nema zavisti i ljubomore :) Upravo zbog ovih stvari blog mi jako fino napreduje.
    U skladu sa tim, citamo se, pratimo i pisemo koleginice :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno i dobrodošla! Upravu si donekle, stvarno su divne devojke, otvorene za sva pitanja, pomoćiće ti uvek, ali nisu baš sve takve. Ima i zavisti i ljubomore, ali 100 ljudi 100 ćudi :D
      Pratimo se :*

      Избриши
  6. Odličan post, baš sam uživala čitajući ga :D Bravo za cure i za suradnju :))

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala draga! Oduševljena sam ovim projektom, i jedva čekam dalje intervjue sa blogokoleginicama :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na cemu draga, drago mi je da cujem da si odusevljena. Bice uskoro, dosta njih je htelo da ucestvuje :)

      Избриши
  8. Tanja8/6/15

    Dobar post,upoznas druge koleginice-blogerke i ostvaris saradnju. Na pitanje koji proizvod dobijam dozivotno besplatno,ja ne bih znala sta bih odgovorila da me neko pita.Tesko pitanje :-)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...