20.10.14.

La Roche Posay Effaclar gel

Već sam pisala o njemu ovde, ali nije loše da pročitamo još jedno iskustvo. Svoje iskustvo nam je napisala Nataša. Evo šta je ona rekla o ovom gelu i kako se pokazao kod nje.

" Bila sam jako zadovoljna kada sam primila poklon i nadala sam se maksimalnom učinku. Međutim, moram da priznam da gel nije odgovarao mojoj osetljivoj koži koja je mešovita, masna u T-zoni i suva na obrazima. Iako je struktura gela laka za nanošenje i prijatno razmaziva, gel neprijatno pecka. Na obraze sam ga nanosila u tanjem sloju, a na čelo,nos i bradu u nešto debljem sloju. Sačekala sam oko pola minuta i isprala sam gel. Tek tada su započele neprijatne reakcije zatezanja kože i pečenje. Nos je potpuno pocrveneo na pregibima, a po čelu i obrazima pojavljivali su se crveni pečati. Osećala sam i blagi svrab. To je potrajalo oko nedelju dana, jer sam kožu dodatno hidrirala Oriflame Tender Care balzamom koji koristim protiv opekotina, Avonovim puterom za telo od kakao-a, Multiaktiv losionom za telo od masline. A na samom početku i 3% bornom kiselinom, koja se koristi protiv alergija. Sve vreme lice me je peckalo jer je gel izuzetno jak. On ipak, nema miris termalne vode ( kao Avene i Vichy) i zaista nije preporučljiv za osetljivu kožu. Ima u sebi dosta hlora i alkohola koji su u derivatnom cikličnom obliku, verovatno kao deo benzenovog prstena, pa samim tim deluju mnogo jače, a dejstvo im se produžava. Gel poseduje i soli natrijuma i limunsku kiselinu i daleko je od pravih termalnih voda, kako u reklami kažu. Nikako ga ne bih preporučila za čišćenje masne i osetljive kože. I ako to "jak brend" svojom reklamom nameće. Imala sam slična iskustva sa Vichy Normaderm-om i Hyaluspot-om, gde sam smatrala da su proizvodi prejaki, ali su reakcije bile potpuno čišćenje kože i blago zatezanje.A rezultati su bili vidljivi odmah. Isto to važi i za Avene. "

Hvala puno Nataši na detaljno podeljenom iskustvu.
Kakva su vaša iskustva sa La Roche proizvodima?

19 коментара:

  1. Baš mi je žao što si imala takvu reakciju na njega, ja sam ga koristila i bio mi je super, jest da nisam vidjela da je nešto posebno uklonio prištiće, ali lice mi je bilo čisto i bez iritacija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni isto, ali sreca sto imaju ova mini pakovanja pa mozemo da probamo da li nam odgovara pre nego sto kupimo veliko pakovanje.

      Избриши
  2. Meni je ovo najbolji proizvod za umivanje namenjen masnoj koži.. žao mi je zbog negativnog iskustva :/ Sećam se da si i ti bila zadovoljna dok nije počeo da ti isušuje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je bio najbolji, sve dok nije poceo da isusuje. Od tada sam pocela da koristim Sebamed zeleni sapun i Mixa gel i nisu mi isusivali, a trenutno koristim Manna sapune i bas sam zadovoljna. :)

      Избриши
  3. Meni nije prouzrokovao nikakve ruzne reakcija ali mi se nije svidio... Nekako mi je meh..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobro je da nisi imala ruznih reakcija, svaka koza odreaguje na svoj nacin

      Избриши
  4. Meni nikako nije odgovarao, čak mi je pogoršao stanje. Bila sam uporna sa korišćenjem, ali sam ga posle mesec i po/dva bacila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas mi je zao da to cujem, meni je pomogao dok nije poceo da mi isusuje kozu. Ja sam ga samo prosledila drugarici i njoj odgovara, bilo mi je zao da bacim.

      Избриши
  5. Meni takođe ovaj gel nije odgovarao,isušiao mi je kožu,zatezao je,stvaralo mi se crvenilo koje je neprijatno peckalo,dok me je Effaclair Duo spasao bukvalno,to već znaš :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam znam, effaclar duo je spasio dosta njih. Meni je omiljena krema protiv nepravilnosti. :)

      Избриши
  6. *Lola,hvala ti na ukazanom poverenju!
    Recenzija je zaista, dosledno preneta.
    Nemam nijednu zamerku!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na cemu Natasa, drago mi je da sam ispunila tvoja ocekivanja :)

      Избриши
  7. Tanja8/6/15

    Zao mi je sto je imala negativno iskustvo.Ja sam koristila Lipikar mleko za telo,desavalo mi je da mi se koza peruta,pomoglo mi je.Ja sam zadovoljna,imam i Cicaplast Lavant B5,ali ga jos nisam koristila,njega sam dobila za rodjendan.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман22/7/15

    Gde moze da se kupi Effaclair Duo+ i koja mu je cena? Inace sve pohvale za blog :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Effaclar Duo+ se može kupiti u svakoj apoteci. Ukoliko si iz Beograda možeš kupiti u Srbotrade apoteci, mnogo je jeftinija od ostalih. Hvala puno na komplimentu :)

      Избриши
    2. Анониман22/7/15

      Hvala puno

      Избриши
  9. Анониман22/7/15

    I meni je ovaj gel poceo da isusuje kozu pa sam prestala da ga koristim... Zato sam kupila Effaclar H- umirujuca pena, cisti masnu kozu oslabljenu isusujucim terapijama i stvarno mi je pomogla... A sto se tice gela pocela sam da koristim Nivea gel za umivanje za masnu do mesovite koze, nije mi isusivao lice i odlican je, onako zelenkast je. mozes ga naci u dm ili lilly

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na preporuci :)
      Pena mi se čini izuzetno zanimljivom :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...