13.2.15.

Upoznavanje sa blogerkama 2

Draga Djurdjica sa bloga Princess Stuff je odgovorila na sledeća pitanja:
1. Šta te je navelo da pokreneš blog?
 Kada sam počela da pratim blogove činilo mi se jako zanimljivim da pišem svoj pa sam ga i napravila. Kasnije sam shvatila da je to sjajan način da sa nekim podeliš svoja iskustva i pomogneš nekom, kao i da na jednom mestu možeš videti sve proizvode koje si nekad koristila i šta si sve pravila, kako si razmišljala. 
2. Da li više pažnje posvećuješ dekorativi ili preperativi?

 Teško pitanje. Više imam dekorativnih proizvoda, jer uživam dok ih koristim, ali bez pojeninih preparativnih proizvoda, ja ne mogu da zamislim život. :) 
3. 5 stvari koje su uvek mogu naći u tvojoj torbi su? 
Balzam za usne, blokče, olovka, novčanik i telefon. :)
4. Da imaš priliku da samo jedan proizvod dobijaš doživotno besplatno koji bi to proizvod bio? 

 Evelin 8in1, proizvod za učvršćivanje noktiju. :)
5. Kada si se prvi put susrela sa šmnikom? 

 Još od malih nogu. Uvek sam uzimala mamine karmine, senke i ostalo, kao i većina nas pretpostavljam. :D
6. Da li više voliš da sama sebe sređuješ ili se prepuštaš rukama profesionalaca? 

 Ja uživam dok sebe šminkam, dok lakiram nokte, dok radim moje tretmane. Tako se opuštam. 
7. U kojoj meri ti blogovi pomažu u kupovini proizvoda? 

 Mnogo proizvoda sam kupila jer sam videla pozitivne recenzije o njemu. Za neke možda ne bih ni znala. Takođe, blogovi su me spasili i od bacanja para na ne toliko bitne stvari. :)
8. Zanimljiva stvar koju nismo znali o tebi je.. 

 Ponekad vikendom u svojoj kući napravim, pa može se raći, velnes centar i opuštam se i radim tretmane, sređujem nokte i tako to. :) Ovo mi je prvo palo na pamet.
9. U poslednje vreme se sve više žena okreću ka prirodnoj kozmetici, da li i ti spadaš u tu grupu? Ako spadaš koje konkretno proizvode koristiš? 

 Iskreno, nije mi toliko bitno da li je prirodno ili ne. Naravno da je to veliki plus, jer prirodnim se postiže prirodno, ali mi to nije i presudno. Od prirodnjaka trenutno koristim koziji sapun i EOS balzam za usne.
10. Kakva si domaćica? 

 Ja sebe ne mogu da zamislim u toj ulozi. :D
11. Šta možeš da uradiš za 60 sekundi?

 Nalakiram 3 nokta, stavim maskaru,... :D
12. Šta može da te izbaci iz takta?

 Kada me neko zove ujutru u 6h sati da mi kaže nešto ne bitno. 
13. Šta si poslednje kupila od kozmetike?

 Mislim da je to bio neki šampon. :)
14. Omiljeni miris, a da nije parfem? 

Miris mente. :)
14. Čokolada ili vanila? 

 Čokolada. 
15. Koliko daleko si spremna da ideš da bi ostvarila svoje snove? 

 Do kraja. :)
16. Šta za tebe predstavlja idealan dan? 

Provedeno vreme za najdražim osobama. :)

Još jedna blogokoleginica koja ima jako zanimljivo ime bloga Smislicu sutra ime bloga

Šta te je navelo da pokreneš blog?

- Blog je bio logičan nastavak moje "internet karijere". Pored toga što sam redovno pratila domaću blogosferu, većina mojih internet drugarica piše blog iz neke oblasti, pa sam rešila i ja da se oprobam. 

Da li više pažnje posvećuješ dekorativi ili preperativi?

-Ako govorimo o vremenu, onda je to svakako dekorativa, jer stvarno uživam u celom ritualu šminkanja: otvorim kofer pa sve polako od izbora pa nadalje. :) Ipak mislim da je preparativa mnoooogo važnija, jer je pravilna i redovna nega ključ lepote i nikakva šminka vam tu ne može pomoći. 

5 stvari koje su uvek mogu naći u tvojoj torbi su?

-Novčanik, telefon, svežanj ključeva, neseser sa osnovnom šminkom koju nosim tog dana ili kako ja volim da ga zovem "za prvu pomoć" i naočare za sunce + rukavice kada je hladno. 

Da imaš priliku da samo jedan proizvod dobijaš doživotno besplatno koji bi to proizvod bio?

-Mac pro longwear korektor - savršena stvar.

Kada si se prvi put susrela sa šmnikom?

-Pošto uz mamu koja se redovno šminka, imam i stariju stariju sestru odgovor je logičan - vrlo rano. Redovno sam brčkala po njihovim neseserima što je njih dovodilo do ludila jer su često posle moje inspekcije nailazile na polovljene ruževe i prosute pudere. Međutim moj prvi komad šminke je Pupin set koji sam dobila negde izmedju sedmog i osmog razreda osnovne škole.

Da li više voliš da sama sebe sređuješ ili se prepuštaš rukama profesionalaca?

-Više volim da se potpuno prepustim, tako da biram odlaske u salone. Ipak često i sama radim neke nezahtevne stvari poput manikira.

U kojoj meri ti blogovi pomažu u kupovini proizvoda?

-U ogromnoj meri. Odavno ne verujem reklamama, tako da su iskustva običnih žena i devojaka za mene od velike pomoći. 

Zanimljiva stvar koju nismo znali o tebi je..

- Igrala sam folklor jako dugo u jednom od vodećih KUDova iz inata prema tadašnjoj učiteljici koja me je izbacila iz školske priredbe. Moja “karijera” se neslavno završila, kada sam još kao maloletna nakon položene audicije za drugi ansambl odustala jer nikada nisam stvarno volela isti.

U poslednje vreme se sve više žena okreću ka prirodnoj kozmetici, da li i ti spadaš u tu grupu? Ako spadaš koje konkretno proizvode koristiš?

-Da, volim prirodnu kozmetiku i drago mi je što postaje sve dostupnija na našem tržištu. Više koristim preparativu, mada se nađe i nešto od dekorative. Spisak je mnogo duži, ali proizvodi kojima se uvek vraćam su Dr. Hauschka tonik za lice i balzam za zonu oko očiju, Alverde gelovi za tuširanje i losioni za telo, pasta za zube od Freshke gore i sapun od kozijeg mleka domaće proizvodnje.

Kakva si domaćica?

-Trenutno nikakva :) Još uvek živim sa roditeljima, tako da kuvam samo po potrebi ili nešto što baš volim. Ipak zbog posla sam često živela u drugim gradovima i skromno mogu da kažem da u meni ima potencijala. 

Šta možeš da uradiš za 60 sekundi?

-Da skuvam kafu u mikrotalasnoj. 

Šta može da te izbaci iz takta?

-Bezobrazluk i svi njegovi produkti. Nije teško biti fin :)

Šta si poslednje kupila od kozmetike?

-Alfaparf lisse milk u spreju, Essie ridge filling bazni lak i Aura matte lip cream u nijasni “Matte mess”. 

Omiljeni miris, a da nije parfem?

-Miris medenjaka tj mešavina cimeta, vanile i pečenih lešnika kada se vratim nakon napornog dana, po pravilu promzla, kući. 

Čokolada ili vanila?

-Uf to je lako - vanila.

Koliko daleko si spremna da ideš da bi ostvarila svoje snove?

-Ukoliko se radi o samo mojim odricanjima, bilo koje vrste onda do krajnjih granica i preko njih. Ali ako to uključuje i druge ljude ili životinje onda sam jako obazriva i puno analiziram pre nekog rizičnom poteza. 

Šta za tebe predstavlja idealan dan?

-To bi bila subota sa kasnim ustajanjem i toplim prženicama za doručak, zatim šoping i ručak u kineskom restoranu sa mojom sis, pa popodnevna kafa  i porodično druženje kod bake i deke i za kraj provod bez povoda sa njim i društvom koji traje do zore. Nakon toga dodjem kući polumrtva, skinem šminku, izgnjavim se sa zecom i prespavam pola nedelje. Klišeirano ali svaki dan ispunjen smehom i malim zadovoljstvima je za mene idealan i trudim da u svakom uhvatim makar jedan takav trenutak.  
 
Šta te je navelo da pokreneš blog?
- Još 2011-te sam davala savete na formspringu vezane za kozmetiku. Mnogim ljudima su ti saveti pomogli i na kraju sam dobijala čak  70-80 pitanja na dan. Pitanja su se ponavljala i kako ne bih morala da pišem iznova sve, napisala sam prvi članak na blogu 2012-te i kada bi se neko pitanje ponovilo poslala bih link do bloga, vremenom sam pisala sve više i više i tako je sve počelo. Pravila sam ogromne pauze između pisanja ali poslednje godine izbacujem članke svake srede i subote.

Da li više pažnje posvećuješ dekorativi ili preperativi?
- Uvek sam se više koncentrisala na preparativu, zato što najviše znanja imam o tome. Mada sve češće se na blogu pojavljuju dekorativa i neki tutorijali :)


5 stvari koje su uvek mogu naći u tvojoj torbi su?
- Ako ne računamo ključeve, telefon i fotoaparat: 
Gel za suvo pranje ruku, krema za ruke, gumica za kosu ili šnalice, žvake i dezodorans. Jooj ima još stvari koje redovno nosim sa sobom, imam 10-ak stvari koje stalno nosim sa sobom, nešto za grickanje, flašicu vode, ulošci, olovka, labello i maramice. Ogrmonu torbu nosim sa sobom. :D

Da imaš priliku da samo jedan proizvod dobijaš doživotno besplatno koji bi to proizvod bio?
- To bi definitivno bio Purity Three Active peeling, zbog toga što je to mix sva tri tipa pilinga: mehaničkog, biološkog i hemijskog. Znači takođe ima enzime koji ubrzavaju keratinizaciju sledećih par dana. Pored toga je nanotehnologija u pitanju, preodličan je ali je zaista jako skup nažalost.

Kada si se prvi put susrela sa šmnikom?
- Išla sam na ples kada sam imala 7-8 godina i imali bismo takmičenja u okviru tog plesa. Moja majka bi mi stavljala malo senke i sjaja za usne kada bih išla da se takmičim i  to je bio prvi put da sam se susrela sa šminkom. Sećam se jer sam pred prvo takmičenje rasekla pola prsta dok sam vežbala nakon šminkanja haha :D 


Da li više voliš da sama sebe sređuješ ili se prepuštaš rukama profesionalaca?
- Što se tiče nege kože volim sama sebe da sređujem jer najviše verujem svojim rukama, a i po struci sam estetičar-kozmetičar. Ali volim i kada mi neko drugi radi, zato što mogu da se opustim malo. 


U kojoj meri ti blogovi pomažu u kupovini proizvoda?
- Dosta, uvek pre nego što kupim nešto pogledam recenzije blogera, a ako mi se nešto dopadne dok sam u radnji uvek preko telefona pročačkam blogove da vidim utiske, pa ako vidite nekoga u prodavnici kako stoji ispred proizvoda i gleda u telefon 10 minuta, dođite da se javite haha :D


Zanimljiva stvar koju nismo znali o tebi je..
- Imala sam svaku boje kose osim tirkizne, plesač sam već 12 godina, volim da crtam i ne volim sladoled.

U poslednje vreme se sve više žena okreću ka prirodnoj kozmetici, da li i ti spadaš u tu grupu? Ako spadaš koje konkretno proizvode koristiš?
- Gledam da koristim proizvode koji su na prirodnoj bazi, zato što ih koža najbolje podnosi ali neke proizvode ne mogu da zamenim prosto.

Kakva si domaćica?
- Kuvam odličnu kafu (iako je ne pijem), mogu se udam! :D

Šta možeš da uradiš za 60 sekundi?
- Svašta može da se uradi za 60 sekundi, da se da nekome zagrljaj, da saslušate nekoga, da uradiš 10 sklekova (i umreš u tom procesu od umora) i tako.. :D 

Šta može da te izbaci iz takta?
- Nepravda i laži. To su dve stvari koje mrzim najviše na svetu.

Šta si poslednje kupila od kozmetike?
- Ja mislim da je u pitanju Macadamia ulje za negu kose, pošto sam bila super zadovoljna njihovom maskom za negu kose. 

Omiljeni miris, a da nije parfem?
- Miris mandarina

Čokolada ili vanila?
- Vanila

Koliko daleko si spremna da ideš da bi ostvarila svoje snove?
- Koliko god treba, samo da to ne gazi moje principe i ne ugrožava nekoga. 

Šta za tebe predstavlja idealan dan?
- Dan gde odem na trening pa do kraja dana odgovaram na poruke i odgledam epizode serija koje sam propustila ( Supernatural, American Horror Story, The Originals i The Vampire Diaries između ostalog). Što znači da mi je nedelja idealan dan :)

Ovim putem se još jednom zahvaljujem svim blogokoleginicama što su izrazile želju za saradnjom :)

Svidjaju li vam se ovakvi postovi?

5 коментара:

 1. Super je meni ovo, zanimljivo, jedva čekam da i ja izađem na tvoj blog :D

  ОдговориИзбриши
 2. Jao ja nisam ni znala da si izbacila ovo, nego uđoh na blog da čitam šta ima i naiđem hah :D

  ОдговориИзбриши
 3. Tanja8/6/15

  Ko prati ove blogerke ima priliku blize da ih upozna. Meni su pitanja zanimljiva: Sta mozes da uradis za 60 sekundi,kakva si domacica....Ime bloga je neobicno-Smislicu sutra ime bloga :-)

  ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...